-->
hirdetés

Befolyásolhatjuk-e a születendő baba nemét?

befolyasolhatjuk-e-a-szuletendo-baba-nemet

Egy amerikai tanulmány szerint a leendő anya által fogyasztott élelmiszerek megfelelő kombinációjával és az időzített együttléttel befolyásolható a születendő kisbaba neme.

A Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban megjelent tanulmány az anyák fogantatás körüli étrendje és a megszületett babájuk nemének összefüggését vizsgálta. Az eredmények azt mutatták, hogy a fogantatás előtt és körül rendszeresen reggeliző és magas zsírtartalmú ételeket fogyasztó nők nagyobb eséllyel szülnek fiút. A zsírszegény étrend ezzel szemben inkább a lányoknak kedvez.

A Maastrichti Egyetem kutatói szerint, azok akik lányt szeretnének, kerüljék az olyan ételek fogyasztásától, mint a szardella, az olajbogyó, a bacon, a szalámi, a füstölt lazac, a garnélarák, a rizs, a kék sajt, a burgonya, a feldolgozott hús, a kenyér vagy a péksütemények. Ehelyett fogyasszanak inkább joghurtot, kemény sajtot, konzerv lazacot, rebarbarát, spenótot, tofut, mandulát, zabpelyhet, brokkolit, kesudió, és teljes kiőrlésű gabonaféléket.
.

A kutatók azt állítják, hogy az étrend mellett az együttlét idejének is fontos szerepe van a baba nemének alakulásában. Azt javasolják, hogy aki kislányt szeretne, az rendszeresen szeretkezzen, kivéve az ovulációt közvetlenül megelőző vagy követő napon.

Állításukat egy öt éves tanulmány keretein belül is bizonyították, amiben a 172 „lány diétát” tartó 23-42 év közötti kismamák nyolcvan százaléka kislánynak adott életet.

A kínai fogamzásnaptár az egyik legősibb módszer, amit a baba nemének jóslására használnak. Több mint 7000 éve alkották meg, az anya életkora és a fogantatás hónapja alapján próbálja megjósolni a kicsi nemét. A módszer állítólag az esetek 80%-ában sikeres. Bal oldalt a fogantatás hónapját, felül a fogantatáskori életévedet választhatod ki. Rózsaszínnel a kislányt, kékkel a kisfiút jelölik.Te milyen eredményt kaptál?

hirdetés