hirdetés

Terhes lettem, elvetettem

terhes-lettem-elvetettem

El lehet ítélni az olyan nőket, akik egy éjszakás kalandba keverednek. De úgy hiszem kevesebb azoknak a száma, akiknek nem volt részük ilyesmiben, mint akiknek volt. Éppen egy csúnya szakításon voltam túl a vőlegényemmel. Azt terveztük, hogy a doktori cím megszerzését követően összeházasodunk. Az államvizsga előtt nem sokkal bejelentette, hogy megismerkedett valakivel. De mikor, és hol? És miért?

A nő több mint 15 évvel volt idősebb nála. Szó szerint rámászott. Még az egyetemen is egyfolytában hívogatta. A kocsijában várta az iskola előtt. Így utólag visszagondolva inkább szánalmas volt. Egy öregedő nő utolsó reménysugara.

Kiborultam. Három nap után vettem észre, hogy nem is ettem semmit. Nem tanultam. Csak feküdtem az ágyon és álomba sírtam magam. Akkor jó volt, míg álmodtam nem fájt semmi. A szívem szakadt meg. Fizikai fájdalmat éreztem. Azt hittem nem élem túl. Fulladni kezdtem és pánikrohamot kaptam.

Teltek múltak a hetek, a fájdalom nem enyhült, de tudtam, hogy muszáj túllépnem rajta. Az államvizsgán sikeresen átmentem. Igaz, hogy éppen hogy, de nem igazán érdekelt. A túlélésért küzdöttem. Eljött az október vége és a diplomaosztó ideje. Összerándult a gyomrom mikor arra gondoltam, hogy ő is ott lesz. És talán a barátnőjét is hozza magával. De nem így lett, inkább nem jött el a saját diplomosztójára csak ne kelljen engem látnia. Megint visszazuhantam a mélybe.

A többiek győzködtek, hogy menjek el az esti bulira. Biztos jót fog tenni. Kilenc órakor volt a gyülekező a régi törzshelyünkön. És mivel napok óta alig csúszott le valami a torkomon, így igen hamar eláztam. Éjfél körül indultunk el a szórakozóhelyre. Első utam a mosdóba vezetett, ahol megállapítottam, hogy mennyire pocsékul nézek ki.

Ahogy kiléptem a mosdó ajtaján egyből találkozott a tekintetem egy ismeretlen férfiéval. Nálam nem lehetett sokkal idősebb. Egyből rám mosolygott és éreztem, hogy keresi a társaságom. Nem is kellett sokat várnom, hogy oda jöjjön hozzám. Már nem emlékszem, hogyan is kezdődött. Beszéltünk mindenről, de ami igazán megmaradt az az, hogy azt mondta gyönyörű vagyok.

Visszagondolva a tükörképemre jó nagyot nevettem rajta. Hosszú hónapok óta először. Hajnali öt lehetett mikor elindultunk hazafelé. Valahogy nem volt kérdés, hogy haza kísér. Még mindig jókat nevettünk és úgy beszélgettünk, mintha már ezer éve ismernénk egymást. Kiderül a szülei Barcelonában laknak, ő is ott élet 18 évig. Majd idejött egyetemre és most a nagymamájánál lakik.

December elejét írtunk, amikor megtudtam. Egy hete késett. Így vettem egy tesztet. A félelmem sajnos beigazolódott, terhes lettem. A jogi karrierem kezdetén álltam, a fiúról semmit sem tudtam. Nem volt kérdés, hogy elvetetem. Nem gondolkodtam rajta egy percig sem. Elmentem a nőgyógyászhoz és megbeszéltük a részleteket. Karácsony előtt történt az abortusz. Még fel sem épültem belőle, de már ott álltam a fa alatt és a „Mennyből az angyalt” énekeltem a családommal. Aztán eszembe jutott, hogy pár napja még egy kis élet fejlődött bennem, és én könyörtelenül véget vetettem. De nem éreztem semmit. Még bűntudatot sem. Azt mondják majd fogok, ha egyszer gyermekem lesz…

Szeretsz írni? Szeretnéd, hogy sokan elolvassák? Küldd el nekünk te is a saját terhességgel, szüléssel vagy gyerekneveléssel kapcsolatos történeted az info@babybooz.com e-mail címre.

2012.05.29.

hirdetés